Nov 28

macproseminar

Včeraj se je v Ljubljani odvijal Apple Pro Seminar. Bilo je zanimivo. Predstavitev Leoparda in Final Cuta sta bile zelo poučne. Ne zaradi tematike, ampak zaradi načina predstavitve. Tip je do potankosti predstavil Appleovo vizijo. Spominjal me je na Steva Jobs-a. Apple ima način predstavitve naštudiran v nulo. Na koncu predstavitve smo bili vsi gledalci prepričani, da je leopard ‘must-have’ in da je Final Cut ‘zuper eazy’ uporabljati.

Sicer tip ni predstavil nič posebnega. Vse novosti, ki jih je razkazoval so obrazložene tudi na njihovi domači strani. Vendar pa je bolj pomembno, kako je znal predstavljati. Opazno je bilo kako je zlahka zoomiral, nato pokazal bistvene stvari, in se nato vrnil na keynote predstavitev. Tega še nikoli nisem doživela. Kao predstavitve v iStyle-u se ne primerjajo. Še Nikoli nisem videla predstavitve, v kateri me resnično prepričajo, da moram tak računalnik imeti in kako ‘verrrrry easy’, ‘verrrrry nice’ in ‘verrrry cool’1 ga je uporabljat.

Da ne omenim, da je imel zelo zanimivo izgovorjavo nekaterih lastnosti Leoparda ‘cavarrflow’, ‘finndrr’ ‘ dekstop’ and the list goes on. Nekatere njegove izjave so pa popolnoma zažigale npr., ko je razlagal o Time Machine in namesto ‘delete’ izjavi ‘i dont know when i killed the file’.

V dvorani je bilo zelo sproščeno vzdušje. Gledalci so zelo aktivno sodeljevali pri predstavitvah. Ko je francoz spraševal, zakaj ne delamo backup-a2 je nekdo izjavil ‘trust mac’. Haha

Seveda pa predstavitev ne bi potekala brez omembe iPhone-a. Smešno je bilo, ko je francoz zagledal, da nas veliko uporablja iPhone. Vprašal nas je katerega operaterja uporabljamo in nekdo iz publike izjavi ‘AT&T’. SMEH!

Najbolj smešen dogodek seminarja je bilo pa skoraj na koncu, med predstavitvijo Final Cuta. Program je crashu. Haha! In francoz vstane in nam razloži, da se to ponavadi ne dogaja, vendar da niso zagnali update za leoparda.3 Nato trdi, da se njemu to še nikoli ni zgodilo, seveda sledi replika iz publike ‘ you must have a french version’ .

Povedala sem vam par najbolj zanimivih dogodkov seminarja. Mislim, da sem predstavila moj pogled na to predstavitev. Predstavitev ni bila preveč poučna, vendar je pa bila zelo zabavna in to je bistvo Applea. Nekatere stvari se na Mac-u ne da narediti, ampak tiste stavri, ki pa so, so pa zelo zabavne.

  1. r je poudarjen, ker je bil predaval francoz''
  2. baje nisem edina…kar 96% nas ne dela backup''
  3. izgovori, izgovori''
  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “verry easy, verry nice, verry cool”

  1. poki Pravi:

    zdej ko sem prebrala mi je dejansko bed, da me ni blo tm… sej ne da me ful zanima… sam bi se pa nasmejala!

    definitivna zmaga –> ‘i dont know when i killed the file’ :D !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !