Sep 05

Gorenje je prejšnji teden predstavil prototip hladilno – zamrzovalnega aparata z vgrajenimi zvočniki in priklopno postajo za polnjenje iPoda, na katerem lahko poslušamo glasbo ali spremljamo video vsebine ter vstop na splet(če imaš WIFI povezavo v stanovanju).

Gorenje je hkrati razvil tudi revolucionarni wi-fi vmesnik za upravljanje naprav na dotik ob najpopularnejšem glasbenem predvajalniku na svetu omogoča, da iščete, pregledujete ali nalagate vsebine s svetovnega spleta ter uživate v glasbi, televizijskih oddajah, filmih ali video podcastih.Povezljivost s spletom preko brezžične povezave dopolnjuje funkcionalnost visoko tehnološkega hladilnika, opravljanje različnih gospodinjskih opravil in upravljanje aparatov pa postaja enostavnejše in predvsem bolj zabavno.

Najbolj zanimivo pa je, da lahko uporabnik preverja navodila za pranje svojih oblačil ali poleg najljubše glasbe seveda, posluša nasvete v zvezi z gospodinjskimi opravili. V Gorenju so pričeli tudi z razvojem spletnega portala iGorenje, ki prinaša različne vsebine, povezane s kuhanjem in hišnimi opravili ter je prilagojen za prikazovanje na ekranu naprave iPod touch ter drugih mobilnih naprav.

Želijo pa tudi razširiti uporabo spletnega portala iGorenje, saj so v Gorenju poleg uporabnih vsebin, vzpostavili šeposkusno brezžično upravljanje Wi-Fi nekaterih gospodinjskih aparatov, in sicer preko hišnega strežnika, na katerega so priključeni aparati. Z različnimi mobilnimi napravami (beri iPhone in iPod Touch) se lahko preko spleta priključimo na portal iGorenje ter na daljavo upravljamo npr. pečico ali pralni stroj, v prihodnosti pa še ostale električne aparate v gospodinjstvu.

Najbolj pomembna novica je, da naj bi proizvodnja predvidoma stekla konec leta oziroma v začetku leta 2009.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !