Mar 16

Prejšni teden, v petek zvečer,  se je v moji kuhinji pojavil novi iPod Shuffle. Nimam pojma s kje je prišel, nimam pojma kdo ga je prinesel… samo vesela sem, da ga imam. Pomoje lahko trdim, da sem kar prva v Sloveniji ga dobila. Saj v kolikor vem, ga do sobote niso imeli v Apple Storih v tujini.

Zakaj ga rabim? To me vsi vprašajo…in moj odgovor je “Zato!”. iPod Shuffle je kot vsi veste najcenejši iPod iz družine. Zakaj ga torej ne bi imela? Če imam rada iPode, zakaj si jih ne smem kupovati? To je približno tako, kot moja obsesija s čevlji. Vsi so me zmeraj spraševali zakaj rabim toliko čevljev, in odgovor je zmeraj preprost “ZATO!”.

Nazaj na iPod…Nikol nisem mislila, da bom imela v roki iPoda, ki nima tipk. V nekaterih pogledih je iPod shuffle najbolj privlačen iPod, ki sem ga do sedaj imela v rokah, čeprav design ni nič posebnega. V zadnjih dnevih sem iPod že parkrat zgubila na mizi, kar pove da je iPod res zelllo majhen. Novi ipod shuffle je kar polovico manjši od starega in tudi skoraj polovico tanjši. Hkrati pa ima 2x več prostora (4GB) kot prejšnja generacija.

Najboljša novost se mi zdi to, da je na Shuffleu omogočeno igranje playlist in podcastov. Kar pomeni, da lahko sedaj narediš več playlist za tega majhnega iPoda. Moj ma že dve- iRun in Chill. Naslednja stvar, ki mi je ušeč- da so združli gumbke za on/off in shuffle/playback. Naslednja zadeva, ki je najbolj odmevna pri temu iPodu je, da govori s tabo- Voice over. Vsi upravljalni gumbi so bili iz ohišja premaknjeni na ploščico, ki je na kablu od slušalk. Nova funkcija uporabniku napoveduje pesmi in sezname predvajanih pesmi. Zelo hudo je, da VoiceOver zna  povedati, koliko energije ima še na voljo za predvajanje glasbe.

Novi shuffle ima tut precej slabosti- slušalke, baterija zdrži manj kot pa na staremu iPod Shuffle, tipk na slušalkah se zelo težko navadiš, itd itd.

Največja slabost predvajalnika so definitivno slušalke. Apple je vse gumbe iz iPoda prestavil na kabel od slušalk, kar pomeni, da zaenkrat ne moreš uporabljati  nobenih drugih slušalk s tem iPodom. Kar zadevo precej zakomplicira. Ko grem tečt uporabljam In-Ear slušalke, a sedaj ker nimajo “tipk”, si z njimi ne morem kej preveč pomagati.

Druga zadeva je, da imajo te tipke preveč funkcij(glej razpredelnico spodaj). Včeraj sem bila čist zmedena, ko sem želela prestaviti na prejšnji komad, kaj šele spremeniti playlisto. Prvič po vseh iPodih s katerimi sem se igrala, sem potrebovala navodila, da sem razumela kako se iPod uporablja. To je definitivno zelo velik minus. Uporaba iPoda naj bi bila samoumevna, zato so tudi postali tak hit. Zato se mi zdi tole malo zgrešeno.

Zakaj sem torej rabla iPod Shuffle?

ZATO, da ga občudujem in šlatam in ližem….in zato, da lahko rečem da ga imam PRVA! Seveda sem tudi zelo vesela, da sem povečala svojo iPod družino….sedaj ima že kar velik članov.

 • Share/Bookmark
 

20 odgovorov na “Novi iPod Shuffle – iMam ga”

 1. mafo Pravi:

  Tole se mi zdi ja najbolj brezvezen izdelek od appla. Kdo se bo zajebaval s temi butastimi gumbina slušalkah. Za isto ceno dobiš cel kup boljših predvajalnikov, tudi rabljenega ipoda. Sam si sicer lastim zadnji ipod mini 8Gb.

 2. boštjan Pravi:

  tudi gnilo jabolko ne pade daleč od drevesa

 3. mile Pravi:

  haha, me zanima kako ti bo povedu naslov kake slovenske pesmi

 4. Peter Pravi:

  Meni je to kr nekaj…ta tehnika pa to, čist brezvezna stvar…

 5. Jaz Pravi:

  Apple = Amerika = Bedaki

  Pac… ne razumem, zakaj bi nekdo iz Evrope kupil ameriški proizvod…ko pa maš tu prinas toliko dobrih izdelkov in tudi veliko lepših in kvalitetnejših… To je pac moje mnenje :)

 6. Jaz Pravi:

  Aja… vidim, da si tudi obsedena z vsem kar se zacne z črko (i)…kriza :)

 7. Rok Pravi:

  iPodi imajo očitno res več -ov kot +ov

 8. Ana Ana Pravi:

  @mile- RIBIKA DRIMILĐ:P @jaz- že dolgo časa kupujem izdelke iz amerike, in ne moreš trditi da v evropi imamo vse bolje. Apple je pač zgodba zase. Kdor jih enkrat uporablja- jih zmeraj. Ali lahko isto rečeš za katerikoli drug produkt? Ko imaš enkrat ipod in ti crkne, si greš kupit novega iPoda…ne pa sonya/panasonica/itd… @rok- to sploh ni res- iPodi imajo zelo veliko plusov. Sam tukaj predstavljam bolj kritiko izdelka kot pa hvalo. Jutri lahko napišem post iz druge plati in bodo vsi komentarji o tem kako je to najboljši mp3 predvajalnik na svetu. Vse je odvisno od tega kako bralca provociraš…

 9. Igor Pravi:

  Kater proizvod pa je Evropski? Sony, Panasonic, Philips, Canyon, Iriver,…nobeden ni evropski…in prav tako so vsi narejeni v isti državi – China. Tako, da ne pametujte! Kvaliteta? Očitno še niste imeli priložnosti poskusiti Apple izdelke – le zakaj vsi kopirajo njihov pristop in način…samo poglejte iPhone…samo iPhone wannabe telefoni so na trgu – vsi samo ponavljajo, Apple pa postavlja merila.

 10. Marko Pravi:

  APPLE = USA = KVALITETA

 11. Cicido Pravi:

  iPhone je za en ku***, tliko boljših telefonov je na tržišču z več funkcijami in boljšo tehnilogijo… da je škoda denar metat za gnila jabolka…

 12. IW Pravi:

  USA je pred vsem svetom na skoraj vseh podrocjih, sploh pa tehnologija.

 13. MCblue Pravi:

  Zanimivo. Kam pa hodiš tečt?! :)

 14. Mašon Pravi:

  jest sm ti fovš… si ga bom tut prvošla, sam kaj ko bo pr nas drag ko sto hudičev :/ bo treba polet spet na kako ekskurzijo v tujino po njega :) sicer pa od oranžnega shuffla naprej (kupljen februar 2007, ma še 1Gb prostora) ne bom mela več drugega kot iPoda.

 15. Slab Pravi:

  kupi si raje iCanon in naredi boljše fotke.. L

 16. Poki Pravi:

  it’s our baby! and i’m proud of it (and so is andrew)! :)

 17. klemen Pravi:

  imam tudi novega Shuffla, pa so težave..ko tečeš in se potiš, nobena tipka več ne deluje, dokler se ne posuši… Na servisu nimajo pametne ideje, tak da ni to to

 18. katja Pravi:

  mene pa zanima, če kdo mogoče ve kje bi lahko dobila stari ipod shuffle, ker mi ta tanovi ni prav nič všeč, ravno zaradi teh slušalk.. Starega sem pa bratu prodala, za kar mi je še danes žal! Torej ipod(mali kvadratek:D) kje se še lahko v Sloveniji kupi. (prosim, naj bo odgovor pozitiven…)

 19. anomimni Pravi:

  Za vse ki ste v dvomih glede nakupa, definitvno priporočam nakup. Zvok je preko novega shuffla veliko kvalitetnejši kot na ostalih predvajalnikih glasbe. dejstvo je da ima kar visoko ceno, vendar jo po mojem mnenju popolnoma opraviči. Sam sem ponosen lastnik in nakup vsem priporočam :D lp

 20. Ale Pravi:

  No ja, če novega shuffla ne nameravaš uporabljati za tek ga kar priporočam saj je priročenin in enostaven za uporabo, ko se seveda navadiš na upravljanje s tipkami na slušalkah. Ker pa ga jaz imam ponavadi le za tek, se mi je zgodilo isto kot klemenu (pa čeprav pazim, da ga imam vedno pripetega na zunanji strani majice)…tipke se niso več odzivale in Ipod se je po nekaj časa delovanja kar blokiral, kar se z mojim starim mp3 s klip pritrjevanjem še ni zgodilo. Lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !